Siirry pääsisältöön

Helppo everyday - nudemeikki


Arkimeikin juju on löytää itselleen sopivat perustuotteet, joiden tietää varmasti toimivan omalla iholla ja joiden kanssa voi luottaa aina onnistuvansa. Arkena meikin laiton ei haluta aiheuttavan liikaa pään vaivaa, mutta olisi kuitenkin kiva näyttää aina raikkaalta ja huolitellulta lähtiessä ovesta ulos. Tuttujen ja hyväksi havaittujen tuotteiden kanssa meikkaus onkin varsin nopeaa ja vaivatonta. Hyvien luottotuotteiden löydyttyä arkimeikki rutiini muodostuu jokaiselle melko luonnostaan, mutta tässä vinkkejä muutamaan perusvaiheeseen, joihin vähintään kannattaisi varata aikaa panostaa. 

MEIKKIPOHJA:

Arkimeikkiin kannattaa etsiä omalle iholle soveltuva pitkäkestoiseen käyttöön tarkoitettu meikkivoide, koska meikin olisi toivottavaa pysyä siistinä koko päivä. Hyvä ja luotettava meikkivoide on oikeastaan minkä tahansa tyylisen meikin perusta. Arkimeikin ei tarvitse olla paksu ja peittävä vaikka yöunet olisikin jäänyt joku aamu vajaaksi. Arkimeikillä ei niinkään haluta peittää omaa luonnollista ulkonäköä, vaan sen sijaan hillitysti korostaa ja kaunistaa omia kasvojen piirteitä, muuttamatta ulkonäköä huomattavan dramaattisesti.


Meikkivoide kannattaa annostella suoraan kasvoille, eikä esimerkiksi meikkisieneen, näin vältät hukkaamasta tuotetta. Lisäksi, kun tuote on osittain jo levitetty kasvoille, välttää paremmin laittamasta liikaa ja sen tasoittaminen koko kasvoille on helpompaa ja nopeampaa. Kaikkein nopeimmin levitys sujuu käsin kasvoille hieromalla, mutta parhaimman lopputuloksen saa yleensä käyttämällä jotain laadukasta sivellintä tai meikkisientä, kuten esimerkiksi BeautyBlenderiä.
Meikkivoidetta voi hyvin käyttää myös peiteaineen tavoin ongelma-alueille, jolloin et siis tarvitse erillistä tuotetta tähän tarkoitukseen. Meikkivoiteen käyttö virheiden piilottamiseen poistaa myös liian näkyvien sävyerojen riskin. Ensimmäisen kevyen levitys kerroksen jälkeen näet hyvin mihin kohtiin kasvoja tarvitset vielä lisää peittävyyttä. Meikkivoidetta ei turhaan kannata levittää toista kerrosta koko kasvoille, vaan taputella lisää ainoastaan niille alueille, jotka halutaan peittää paremmin. Esimerkiksi tummat silmänaluset voi oikein hyvin peittää vain taputtelemalla sormilla muutama pisara lisää meikkivoidetta silmien ympärille. 
  

Puuteri – W7 Banana Dreams, Loose Powder, viimeistelypuuteri

Meikkivoide kannattaa lopuksi aina kiinnittää puuterilla. Tämä edesauttaa huomattavasti meikkipohjan kestävyyttä ja siistinä pysymistä koko pitkän päivän. Riippuen ihotyypistä, kannattaa valita juuri omiin tarpeisiin sopiva puuteri. Irtopuuterit ovat koostumukseltaan kaikkein kevyin vaihtoehto ja sopivat hyvin varsinkin kuivaihoisille. Irtopuuterilla saat erittäin luonnollisen, melkein näkymättömän, mutta kuitenkin mattapintaisen viimeistelyn iholle. W7 irtopuuteri on koostumukseltaan niin hienojakoiseksi jauhettu, että se melkein haihtuu ilmaan! 


Irtopuuterin voi levittää kasvoille painelemalla kiiltäviin kohtiin suurella pehmeällä puuterivipalla tai pyörittelemällä isompikokoisella puuterisiveltimellä. Irtopuuterin hienojakoisen koostumuksen takia siveltimeksi kannattaa valita tiheämpi karvainen sivellin, esimerkiksi kabuki-tyylinen sivellin. Irtopuuteri kannattaa levittää meikkivoiteen tavoin aloittamalla ensin lisäämällä tuotetta keskitetysti hieman enemmän tiettyihin useampiin pisteisiin kasvoilla, jonka jälkeen siveltimellä pyörivin liikkein ns. sulauttaa ihoon.     Nykyään markkinoilta löytyy eri sävyvivahtein rikastettuja puutereita, joilla voi ns. korjata ihon väriä. Varmasti eniten huomiota ovat keränneet keltasävyiset banaanipuutereiksi kutsutut tuotteet. Keltainen sävy kirkastaa ja valaisee, joten keltasävyistä puuteria voi hyvin käyttää esimerkiksi tummien silmänalusten häivytykseen. Keltainen sävy soveltuu myös punoittavan ihon neutraloimiseen. Yleensä värilliset puuterit, kuten banaanipuuterit näyttävät iholla keltaisesta vivahteestaan huolimatta melko läpikuultavilta. W7 banaanipuuterin sävy on juuri sopivan hillitty niin, että sitä voi huoletta käyttää kirkastamaan ihan koko kasvotkin. Poskipunalla kasvoille saa helposti loihdittua tervettä väriä ja tekee näin meikkipohjasta luonnollisemman näköisen. Raikas poskipuna viimeistelee meikin ja korostaa sekä kehystää kasvoja. Arkimeikissä kannattaa suosia hennompia neutraaleja sävyjä.

Poskipuna kannattaa levittää pehmeällä joustavalla siveltimellä hyvin häivyttäen. Poskipuna kannattaa levittää joko viistosti poskiluiden korkeimpiin kohtiin, tai pallomaisesti aivan kasvojen keskelle poskipäille. Levittämällä poskipunaa ovaalisti ohimoja kohti voit kaventaa kasvojen muotoa ja luoda hieman särmikkäämmän meikin tai levittämällä poskipunaa suoraan poskipäille luot kasvoille luonnollisemman terveen helotuksen. 

SILMÄMEIKKI: 


Arkena silmämeikkiin on harvoin kauheasti aikaa panostaa, joten kannattaa opetella helppo ja nopea rutiini, jota voi halutessa muunnella eri sävyillä. Arkena silmämeikki kannattaa silti aina pitää hillittynä ja itselleen sopivana. Esimerkiksi töihin ei kannata lähteä meikissä, jossa tuntee olonsa epämukavaksi, koska meikin tarkoitus on nimenomaan parantaa ja tuoda esille itsevarmuutta.


Perusmeikkiin tarvitsetkin vain kaksi luomiväriä: tumman ja vaalean. Klassinen luomivärin levitystekniikka aloitetaan levittämällä ensin koko luomelle vaaleaa väriä ja sitten häivytetään tummempaa sävyä silmän ulkonurkkaan. Vaaleaa sävyä kannattaa rohkeasti levittää liikkuvalta luomelta ihan kulmaluulle asti. Kulmaluulle levitetty vaalea sävy korostaa kulmakarvojen kaarta ja tekee kasvoista näin entistä virkeämmät. Myös luomivakoon levitetty tummempi varjostus sävy on helpompi häivyttää, kun kulmaluullakin väriä.
Jos haluat luoda silmämeikkiin enemmän ulottuvuutta, käytä useampia sävyjä. Erilaisia vaaleita ja tummia sävyjä voi kerrostaa ja häivyttää toistensa päälle ja näin tehdä silmämeikistä astetta näyttävämmän. Yksinkertaisin tapa tehdä silmistä näyttävämmät ja suuremmat on käyttää ripsiväriä. Jo muutamalla harjan vedolla saat heti silmistä avonaisemmat ja katseesta kirkkaamman, kun tummat tuuheat ripset kehystävät silmiä. 


Arkimeikki parhaimmillaan on siis hillittyä ehostusta, jolla korostetaan omia kasvojen piirteitä paremmin esille ja loihditaan sädehtivän raikas ulkonäkö!


Syysterveisin Laura!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sens Balayage

Moikka moi!
Vihdoinkin meidän ensimmäiset Sens-tuotteet on saatavilla, niitä on ehditty kehittämään jo reilun vuoden verran, joten on melko mukavaa saada nämä viimeinkin uunista ulos. Oltiin viikonloppuna mukana messuilla ja saatiinkin monenmoista kysymystä tuotteisiin liittyen, joten tässä pientä valotusta minusta ja meidän uusista Balayage-tuotteista. 

Toimin kampaajana liikkeessäni Brukissa, Turussa. Teen päivittäin värjäyksiä joissa toivotaan olevan monia eri sävyjä ja tummuuksia, balayage-tekniikalla toteutettuja värjäyksiä. Balayage tarkoittaa maalaamista, hiuksissa se tarkoittaa käytännössä värin levittämistä hiukselle vapaalla kädellä sutien jolloin lopputulos on kerroksellisempi ja väri liukuu latvaa kohti pehmeästi väriä vaihdellen. Balayage-värjäykset usein paranevat, kun väri on tehty useaan otteeseen, jolloin väriin tulee kerta toisensa jälkeen enemmän eri vivahteita - ja samalla myös huokoisuus eroja.
Balayage tuotteet on suunniteltu erityisesti sellaisille hiuksille jo…

Kesämeikki

Kesäisin meikillä halutaan ehdottomasti korostaa kaunista päivettynyttä ihoa, joten meikkipussiin kannattaa ensimmäisenä hankkia hyvä aurinkopuuteri. Hyvä aurinkopuuteri on omaan ihoon sopivan tumma eikä liian oranssi ja koostumukseltaan silkkinen eikä liian kuiva. Kesällä meikin halutaan olevan nopea ja huoleton, joten tuotteita ei haluta kasvoille liikaa. Esimerkiksi luomivärit voi jättää kokonaan pois ja häivyttää luomille hieman samaa aurinkopuuteria, jota laittaa poskille. Huulimeikkikin kannattaa jättää mahdollisimman simppeliksi ja sipaista huulille vaikka vain huulirasvaa! Näin mukana kannettava meikkipussi kevenee ja päivä sujuu huolettomammin, kun ei tarvitse koko ajan miettiä onko meikki ok tai huulipunaa hampaissa. 


Kesällä meikatessa ihon pohjustukseen valitaan yleensä toinen kahdesta vaihtoehdosta; joko mahdollisimman kevyt ja huomaamaton pohja tai kuumassa säässä hyvin suoriutuva ja kestävä meikki. Esimerkiksi valmistujaisiin, häihin tai muihin koko päivän kestäviin kesä…